Haber

Kocaeli Büyükşehir’e dip çamur ödülü

İzmit Körfezi’nin korunması için seferber olan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin projeleri meyvelerini verirken, yapılan çalışmaların da karşılığını alıyoruz. Körfezi havadan, karadan ve denizden koruyan ve temizleyen Büyükşehir, İzmit Körfezi Doğu Havzası Taban Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı projesiyle ödüllendirildi.

 

SAĞLIKLI ÇEVRE KATEGORİSİNDE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği’nin düzenlediği 2023 Sağlıklı Şehirler En Yeterli Uygulama Yarışması’nda Sağlıklı Çevre alanında birincilik ödülünü kazandı. “Sosyal Sorumluluk ve Sağlıklı Yaşam”, “Şehir Planlama”, “Sağlıklı Çevre”, “İklim Dostu Şehir”, “Akıllı Şehir”, “İnovasyon”, “Sürdürülebilirlik Özel Ödülü” gibi 7 kategoride daha gerçekleştirilen yarışta, , başarılı ve sağlıklı şehir projelerinin adıdır. Üretimi teşvik etmek amacıyla düzenlendi. Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen yarışa 39 üye belediye 79 projeyle başvurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi yarışmaya 3 projeyle katıldı.

 

BENZERLERİNİN ÇOK ÖTESİNDE

“İzmit Körfezi Doğu Havzası Dip Çamurunun Temizlenmesi, Susuzlaştırılması ve Bertarafı” projesi ile su ortamındaki yaşamın canlandırılması, farklı türlerin yaşamasına olanak sağlanması ve denizden maksimum fayda sağlayacak bir ortam hazırlanması amaçlanıyor. Proje, mevcut benzerleri dışında Türkiye’nin en geniş yüzey alanına sahip, en yüksek bütçeli, en sürdürülebilir ve en fazla su ekosistemi desteklenen deniz saflığı projesi olma özelliğini taşıyor. Proje sonucunda deniz suyunun kalitesi artacak, besin zincirindeki canlılara daha saf besin aktarımı gerçekleşecek, su altı ekosisteminin canlandırılması ve zenginleştirilmesiyle daha temiz ve sürdürülebilir doğa fırsatları yaratılacak. biyolojik çeşitlilik.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

sarkoy-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu